Nieuw prentenboek ‘Het Geheim van Rups’

Eind 2021 publiceerde collega Elke De Bruyn samen met haar zus Elfi ‘Het geheim van Rups’.
Een prentenboek dat kinderen en volwassenen meer vertrouwd maakt met de impact van epilepsie,  maar ook over vriendschap en hoe bijzonder het is om je grootste geheim te kunnen delen met je beste vriend.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Als moeder van een dochtertje met epilepsie ondervond Elke aan den lijve hoe moeilijk het is om een goed kinderboek te vinden die dit thema speels en behapbaar op kindermaat belicht.
Epilepsie treft ongeveer 1 op 100 mensen, maar ondanks dat grote aantal bestaan nog veel misvattingen over deze aandoening. Informeren en sensibiliseren op maat van kinderen was de grootste doelstelling van dit boek.
We hopen dat dit boek zijn weg vindt naar mensen die rechtstreeks met epilepsie in aanraking komen (patiënten, hun gezin en familie, school, vrienden …) maar zeker ook naar het bredere publiek dat vaak nog niet voldoende vertrouwd is met de aandoening en de gevolgen. 
 
Omdat dit verhaal niet enkel gaat over epilepsie, maar ook over de waarde van vriendschap en de spanning om je eigen (ziekte)verhaal of een ander aspect van anders zijn te delen met vrienden of leeftijdsgenootjes, is dit boek ook voor andere (onzichtbare) chronische aandoeningen toepasselijk.
Daarom zetten we het graag in de kijker.

We gebruiken cookies voor een betere ervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie